بروزرسانی: 22 آذر 1404
طرز تهیه فسنجون با گوشت گوسفندی خوشمزه و ملس برای دو نفر
طرز تهیه فسنجون با گوشت گوسفندی خوشمزه و ملس برای دو نفر
بعد به اندازه ی نصف پیمانه زعفران دم کرده را اضافه کنید و به خوبی با دیگر مواد تفت دهید. یکی از خورش های اعیانی ایرانی که بسیار وجهه مجلسی دارد خورش فسنجان است که اصالتا متعلق به شمال ایران است. غذا را بچشید و اگر ترش بود، به خورشت کمی شکر اضافه کنید. در صورت تمایل انواع برنج از جمله برنج ایرانی و زعفران را از افق کوروش بخرید؛ حضوری، آنلاین یا تلفنی. می توانید به جای شکر، نصف لیوان پوره کدو حلوایی بریزید، تا خورش خوشرنگ تر شده و لعاب بیشتری بگیرد. در صورت تمایل در دقایق پایانی پخت، یکی دو قاشق زعفران دم کرده به خورش اضافه کنید.
- به طور کلی فسنجان غذایی هست که با تجربه میشه فوت و فن هاش رو یاد گرفت ولی رعایت کردن موارد بالا، مقدار آب و به اندازه ریختن رب انار خیلی بهتون کمک میکنه.
- در دستور پخت فسنجون رشتی می توانید از مرغ، اردک، مرغابی، غاز، گوشت چرخ کرده و تکه ای نیز استفاده کنید.
- سپس آب سرد و چند قطعه یخ را به گردو اضافه کنید و بگذارید تا گردو پخته و به روغن بیفتد.
- دوم اینکه گردوها کهنه نباشند یعنی سالیان زیادی از خشک شدن آنها نگذشته باشد.
- شما حتی اگر خورشت فسنجان ترش دوست دارید؛ باید حتما حدود یک قاشق غذا خوری سر خالی شکر به خورشت خود اضافه کنید.
گردوی چرخ کرده، نمک و فلفل و دو لیوان آب در قابلمه بریزید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا جوش بیاید. در قابلمه ای که می خواهید فسنجان را درست کنید، یک عدد پیاز متوسط را ریز خرد کنید یا رنده کنید و با روغن، کمی نمک و زردچوبه تفت دهید تا طلایی شود. حرارت زیر قابلمه را کم کنید تا خورش به آرامی جا بیفتد. برای اینکه خورش به خوبی روغن بیندازد حداقل باید ۳ ساعت روی حرارت بسیار ملایم بماند. در ۳۰ دقیقه پایانی پخت خورش شکر را به همراه زعفران دم کرده اضافه کنید و پس از پخت کامل خورش آنرا به همراه برنج سرو کنید.
طرز تهیه خورشت فسنجان مرحله به مرحله
فارس ها آن را کاملا شیرین با رب انار شیرین بازاری و قیصی می پزند. مازندرانی ها هم خورشت فسنجون را با اضافه کردن کمی شکر به صورت ملس آماده می کنند. در بخش آشپزی وب سایت سلام دنیا قصد داریم تا دستور پخت و طرز تهیه خورشت فسنجان با مرغ را به شما آموزش دهیم. خورش فسنجان را به عنوان غذای نذری محرم در برخی شهرها شیرین می خورند و بعضی ها هم آن را ملس و عده ای هم نمکی دوست دارند. همچنین خورش فسنجان یک غذای مقوی برای ماه رمضان است که می توانید آن را در برنامه غذایی یک ماهه رمضان جای دهید.
طرز تهیه فسنجون با کدو حلوایی
یک کفگیر آهنی را مستقیم روی شعله اجاق گاز گذاشته و حرارت شعله را زیاد می کنیم تا خوب داغ شود. کفگیر را حدود ۱۰ دقیقه روی حرارت می گذاریم بعد با یک دست درب قابلمه فسنجان را نیمه باز گذاشته و با دست دیگر کفگیر آهنی را داخل دیگ می گذاریم و سریع درب قابلمه را کیپ می کنیم. ابتدا گوشت چرخ کرده را با مقداری نمک و زردچوبه و پیاز رنده شده ورز بدهید و به صورت کوفته های ریز گلوله ای کنید و در روغن سرخ کنید. زمانی که گوشت ها کاملا سرخ شدند، آن ها را کنار بگذارید.
برای لعاب گرفتن خورش فسنجان چه کنیم؟
از مامانم و قبل ترش مادربزرگم یاد گرفتم که گردوهای فسنجون نیازی نیست تفت بخوره. این خورش هم مانند دیگر غذاهای سنتی ایرانی هر چقدر با حرارت ملایم تر و زمان طولانی تر بپزد خوشمزه تر خواهد شد. در نهایت خورش را درون ظرف مورد نظرمان می ریزیم و به همراه برنج یا کته سرو می کنیم. در دستور پخت فسنجون رشتی می توانید از مرغ، اردک، مرغابی، غاز، گوشت چرخ کرده و تکه ای نیز استفاده کنید. اگر می خواهید اشتهای مهمانان را بیش از پیش تحریک کنید ، با تزییین خورشت فسنجون با دانه های انار و مغز گردو می توانید این کار را انجام دهید.